Här hittar du recensioner, pressbilder att ladda ner och presskontakt.


Den kritikerrosade Vocation på svenska (2015)


framsida


 

 

Recensioner

 

Det här är en av årets bästa plattor! En underbar, tonsäker, lekfull och humoristisk hyllning till den svenska jazzens guldålder!
Det här är en platta som spritter och sprudlar av musikalisk glädje. Varje arrangemang, alla gjorda av förstklassiga arrangörer, är perfekt. ”Vocation på svenska” är en platta för alla tider. Och alla årstider.

– Tidningen Kulturen om skivan ”Vocation på svenska”

 

Vocation är en svensk sånggrupp som följer traditionen från Gals and Pals och i samma spår som internationella grupper som till exempel Manhattan Transfer. Svängig jazzsång, ibland med textsatta solon av jazzstorheter. Flera toppnummer som Just friends och Bye bye blackbird. Lyckad är Ramels Följ mig bortåt vägen, där Svante Thuresson är gästsolist och lyfter fint fram Povels underbara text. Repertoaren är goda ”nästanstandards” samt Beatles She’s leaving home, med läckert trumpetspel av Johan Setterlind.

– Svenska Dagbladet om skivan ”Just Friends”

Det fodras stor nyansrikedom och kärlek till själva språket. Dessutom riktigt bra arrangemang. Men Vocation har allt det där och mer därtill. Med ett litet drivet instrumentalkomp och gästerna Lill Lindfors och Filip Jers ger de ungefär samma sköna rysningar som ett stundande sommarlov.
Det är nostalgi och mainstream i ordets bästa bemärkelse.

– Dagens Nyheter om skivan ”Vocation på svenska” betyg 4/5

 

Vad som gör att man omedelbart tar Vocation till sitt hjärta är att alla sex, ytterst välljudande medlemmar i gruppen tycks ha hjärtans roligt när de sjunger. De fullkomligt sprudlar av sång- och svängglädje.

– Dig Jazz om skivan ”Vocation på svenska” betyg 4/5

Svängig julmusik med vokaljazzgruppen Vocation – de kända låtarna i härligt fräscha arr och en del överraskningar, från en riktigt samstämd sånggrupp.

– Naxos Direct om skivan ”A Swinging Christmas”


 

Pressbilder

Klicka på bilden för att öppna i full storlek. Högerklicka för att spara ned den på din dator.

vocation pressbild


 

Presskontakt

Christina Glaeser

+46-(0)739-479851

christina.glaeser@gmail.com